No budget website

Een site maken kan heel duur zijn. Zeker als je zomaar met de eerste, de beste partij in zee gaat. Voor je het weet zit je met een weinig flexibel CMS (content management systeem, oftewel de backoffice van de site) en heb je voor elk wissewasje dure programmeurs nodig. Met een beetje aandacht, rond zoeken en rondvragen kan het al veel goedkoper. Er zijn ook veel bedrijven die meer gebruiksvriendelijke CMS systemen hebben, zodat je eigenlijk alleen bij heel aparte zaken het bedrijf nodig hebt. Dan nog moet je wel rekening houden met een aardige kostenpost (zeker als je geen budget hebt) en mocht je slechts een simpele site nodig hebben, dan is dit zonde van je geld. Je hebt dan 2 keuzes

Goedkope websitebouwer

Je kunt op zoek gaan naar en goedkope partij die je helpt om een site te maken met een bestaand CMS, zoals WordPress en Joomla. Voordeel hiervan is dat de prijs laag kan zijn, omdat het CMS al is ontwikkeld en wordt onderhouden door een andere partij. Met een beetje geluk vindt het bedrijf of de eenling (die willen nog wel eens wat goedkoper zijn, maar het risico is groter, want als hij/zij iets anders gaat doen kun je je ondersteuning kwijt zijn) je nog sympathiek ook en krijg je extra korting.

In dit geval helpt het bedrijf je om jouw wensen te implementeren. Als je een site wilt zonder toeters en bellen dan hoeft dit zeker niet de hoofdprijs te kosten. Voordeel hiervan is dat je zelf je niet in de details van het CMS hoeft te storten en dat je met een kleine investering een goed ogende en bijna op maat gemaakte site hebt. Daarna kun je veel zelf doen (teksten aanpassen, beeld toevoegen) waardoor je kosten beperkt blijven.

No budget

Is dit echter toch nog een te grote investering dan kun je ook zelf een site maken. Dit is helemaal niet moeilijk. Als je een beetje handig bent, heb je die binnen een halve dag af. Deze site is bijvoorbeeld gemaakt met WordPress. Een zeer gebruiksvriendelijk CMS wat gratis te gebruiken is. Je hebt hierbij 2 opties. WordPress.com waar je ook niets voor de hosting betaald, maar je minder mogelijkheden hebt, een url hebt die blabla.wordpress.com is, je hem niet zomaar kan verhuizen en er beperkingen zijn qua inhoud en vormgeving. Een iets duurder, maar nog steeds zeer goedkoop alternatief is WordPress.org. Je betaalt dan wel voor hosting en je url. Echter voor de rest heb je veel meer controle en meer mogelijkheden (o.a. ook Google analytics).