No budget adverteren

Als je als non-profit te vinden bent, wordt je vaak al snel gebeld met leuke aanbiedingen van kranten. Voor slechts een paar duizend euro kun je heel veel mensen bereiken. Niet dat die vervolgens je advertentie bekijken, maar het klinkt indrukwekkend. Echter voor veel minder geld kun je veel meer mensen bereiken. Ik bespreek twee goedkope manieren van adverteren

Adwords

De eerste optie is gratis als je aan verschillende voorwaarden voldoet: Google Adwords. Via Google Grants kun je gratis adword advertenties krijgen. Neem hier wel de tijd voor, want de aanvraag maar vooral het instellen van adwords is een tijdrovende kwestie. Er zijn daarbij ook wat beperkingen (je kan bijvoorbeeld maar een beperkt bedrag bieden, dus verwacht niet bol.com te verslaan), maar je krijgt een mooi “budget”. Let wel op dat je elke maand minstens 1 keer inlogt, anders verlies je je grant en moet je deze opnieuw aanvragen.

Facebook

Waar Adwords gratis is, zijn Facebookadvertenties dat niet. Echter voor weinig kun je gericht de mensen bereiken die je wilt bereiken. Dit is vele malen goedkoper en efficiënter dan traditioneel adverteren en je kunt iedereeen ook nog direct op de link naar je site laten klikken! Beeld werkt bij Facebook het best, echter als je wilt gaan adverteren (je bericht boosten) zorg er dan wel voor dat er niet te veel tekst in je afbeelding staat, anders wordt deze afgekeurd.