Aan de slag met energietransitie en communicatie voor gemeente Westland

De kogel is door de kerk. Met ingang van 1 oktober begin ik bij de gemeente Westland als communicatieadviseur energietransitie. Dat betekent ook dat ik met wat pijn in het hart afscheid ga nemen van de Vegetariërsbond. In deze blog een terugblik op mijn tijd bij de Vegetariërsbond en een vooruitblik naar mijn tijd in het Westland.

Vegetariërsbond: Opbouwen, resultaten, opbouwen en stabiliteit

Opbouw en resultaten

Toen ik ruim 7 jaar geleden bij de Vegetariërsbond begon was het een organisatie in wederopbouw. Door enkele vervelende personele problemen. Dit betekende dat ik veel zelf moest uitvinden. Daarnaast was er op sommige vlakken nog weinig tot niets. De inzet van sociale media stond nog in de kinderschoenen, de site was verouderd, onoverzichtelijk en bevatte te veel en te slecht gestructureerde informatie en er waren slechts een paar vrijwilligers die met losse klussen hielpen. Het is mij gelukt om redelijk snel de online communicatie op te bouwen en de site een eerste (van enkele) herinrichting te geven. Hierdoor nam het bereik toe en kregen we langzaam aan ook steeds meer mensen die via de website donateur werden. Daarnaast ben ik gestart met het structureler werken met meer vrijwilligers. Er kwamen mensen voor sociale media, evenementen (waaronder Christine Burgermeester, die daarmee zo de smaak te pakken kreeg dat ze er een bedrijf aan heeft gewijd) en diverse andere werkzaamheden. Daarnaast zette ik diverse projecten (mede) op van de Vegetarische Restaurantweek tot mijn persoonlijke lieveling: de Langste Vegetarische Tafel, waarmee we diverse kranten, radioprogramma’s en nos.nl haalden én waardoor ik in Trouw stond met een weinig flaterend haarnetje. We bereikten vele duizenden mensen en ook met goed getimde initiatieven als de nationale VegeQdag en het inspelen op actuele ontwikkelingen wist ik regelmatig persaandacht te generen. Dit alles geholpen door steeds meer vrijwilligers, die we ondertussen (onbetaalde) medewerkers hadden genoemd met achterliggende filosofie. Ik heb met tientallen medewerkers mogen samenwerken, sommige bleven een paar maanden, anderen heb ik jarenlang mee samen mogen werken (zoals Annemieke, Arno, Christine, Ciska, Femke, Floris, Ingrid, Jolanda, Monique, Nicoll, Saskia en dan vergeet ik er vast nog een paar).

Weer opbouwen

Jammer genoeg gingen er ook dingen minder. Door diverse problemen (onder andere door een moeizaam verlopende transitie van administratiesoftware) moesten we inkrimpen en om door deze moeilijke periode door te komen, pakte ik mijn verantwoordelijkheid en nam ik een groot deel van de coördinatie van de administratie op me. Dit betekende opnieuw opbouwen, zodat processen efficiënter verliepen, leden en donateurs weer tevreden werden en we met minder tijd al het werk goed af kregen. Ook hierbij weer geholpen door verschillende collega’s die met een duwtje in de rug heel veel werk wisten te verzetten. Toen dit proces was afgerond heb ik ook nog mogen meewerken aan de opbouw van ons nieuwste project Lekker Vega. Waardoor we naast het merk van de Vegetariërsbond, wat nu een veel positievere en eigentijdsere lading heeft dan dat van de Nederlandse Vegetariërsbond/NVB toen ik begon (dat Nederlandse heb ik snel in de communicatie geschrapt en daarmee de betekenislosse afkorting weten uit te roeien, zodat mensen die naar ons zoeken niet meer bij de Nederlandse Vereniging van Banken uitkomen), nu ook een tweede merk helemaal gericht op lekker vegetarisch eten hebben opgebouwd. Waarbij ik de strategie heb vertaald naar de daadwerlijke werkzaamheden en nog meer nieuwe medewerkers heb mogen inwerken en coachen.

Stabiliteit

Ik denk dan ook dat dit moment een goed moment is om aan een nieuwe uitdaging te beginnen. Ik heb het gevoel dat ik de organisatie in een betere staat achterlaat dan ik hem vond. Er is een stabiele basis waar op kan worden gebouwd en ondanks dat personele wijzigingen voor een kleine organisatie altijd spanning meebrengen en ook lastig zijn, denk ik dat mijn vertrek ook kansen bieden voor de Vegetariërsbond om bijvoorbeeld taken en functies anders in te richten en nieuwe energie en nieuwe ideeën in de organisatie te krijgen.

Nieuwe baan, nieuw thema, zelfde passie

Ondanks dat ik denk dat de organisatie sterker kan worden met weer nieuwe energie, voelt het toch alsof ik deels mijn kindje achterlaat. Zeker in een kleine organisatie kan je veel veranderen en druk je al snel een grote stempel op de organisatie. Echter aan de andere kant merkte ik dat ik uitontwikkeld was in mijn functie en dat het thema eiwittransitie en de manier waarop de Vegetariërsbond dat (op een belangrijke manier) stimuleert mij minder aan begon te spreken. Ik wil me namelijk meer richten op het klimaatprobleem. Daar ben ik eigenlijk al heel mijn volwassen leven mee bezig en eigenlijk zou ik daar ook in mijn werk mee aan de slag willen. Daarom was ik gelijk enthousiast toen ik de functie van communicatieadviseur energietransitie bij de gemeente Westland zag. Deze functie geeft mij de kans om mijn passie voor communicatie en voor meewerken aan het verminderen van de klimaatverandering te combineren. Daarnaast is het mooie dat ik ook in deze functie deels zal moeten opbouwen. Wederom heb ik niet echt een directe voorganger, dit keer omdat de functie nieuw is in de organisatie. Ik sta dan ook te popelen om aan de slag te gaan met dit thema en in deze nieuwe organisatie. Het zal zeker wennen zijn om in een ander soort organisatie als een gemeente te werken, in een pand met airco en waar je in de winter niet in de kou naar de WC hoeft en met ruim 200 collega’s in het pand (in plaats van de maximaal 6 tegelijkertijd nu). Echter ik heb er zin in. Nog even hard aan de slag om een goede overdracht bij de Vegetariërsbond voor elkaar te krijgen en dan met veel energie en passie naar de Laan van de Glazenstad.